Over mij

Op zoek naar het volgende hoofdstuk in je leven?

Die verandering waar je naar op zoek bent – in hoe je je voelt, hoe je presteert, in je leiderschap – gaat niet plots verschijnen door extra opleiding te volgen. Op dit punt in je carrière gaat het niet langer om het vinden van de juiste training of het juiste boek of de juiste expert die je vertelt wat je moet doen.

De blauwdruk voor jouw weg vooruit bestaat niet ergens daarbuiten, die is er al, in jou.

Onze steeds complexere en snel veranderende wereld stelt nieuwe eisen aan leiders waar je niet meer aan kan voldoen door simpelweg meer kennis, vaardigheden of tools aan je gereedschapskist toe te voegen (horizontale ontwikkeling).

Om deze uitdagingen aan te gaan, is het nodig dat je bewust inzet op je ontwikkeling: het vergroten van je mentale capaciteiten waarmee je kan kapitaliseren op alle kennis en vaardigheden die je al hebt.

6O7A9976-bewerkt

Ik ben Nele De Peuter en ik help mensen,
teams en organisaties verder ontwikkelen

Van jurist to psycholoog

Dit is mijn tweede carrièreIk was 15 jaar actief als jurist in de financiële sector waar ik werkte met binnenlandse en buitenlandse bedrijven, banken, brokers en multilaterale instellingen. 

In de nasleep van de financiële crisis ben ik opnieuw gaan studeren. Mijn voornaamste doel was om beter te begrijpen hoe we beter met stress en de alom aanwezig (werk)druk kunnen omgaan? Kan een mens veranderen? 

 

Ik behaalde een Master in de Arbeids- en Organisatiepsychologie die me een stevige wetenschappelijke basis gaf en tegelijkertijd ook veel vragen onbeantwoord liet. 

Verdere studie en onderzoek brachten me op het pad van ‘adult development theory’ of verticale ontwikkeling.  En toen vielen de puzzelstukken in elkaar: er zijn geen antwoorden, ik stelde de foute vragen.

Connecteer met mij

Meer weten?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Scroll naar top