Wat ik doe

De kunst van het onzichtbare zichtbaar maken

Of we er ons nu bewust van zijn of niet, allemaal bevinden we ons  ergens op onze eigen tocht naar volledige ontplooiing en bewustzijn. 

Wanneer je de uitdaging aangaat om actief je ontwikkeling te stimuleren, dan kom je tot het besef dat je wereldbeeld dynamisch, fluïde is en dat het allesbepalend is voor de manier waarop je de wereld interpreteert en ermee omgaat.

Elk moment van groei biedt je mogelijkheden om comfortabeler om te gaan met deze complexe tijden en ten volle te leven, in plaats van te overleven.

Het proces dat het hart van je ontwikkeling vormt, is wat Harvard Professor en adult development pionier Robert Kegan ‘de subject object beweging’ noemt.

Development is not a race to the finish line. It is the journey of our lives. The way we come to see and re-see ourselves and the world around us.

- Jennifer Garvey Berger

 Je ontwikkelt het vermogen om vanop afstand te kijken naar datgene waar je voordien volledig in ingebed was zodanig dat je er geen perspectief op had. Je maakt van wat subject was een object, zodat je er over kan reflecteren en keuzes kan maken.

Ik help je bij het faciliteren van dit nieuwe bewustzijn. Het biedt de noodzakelijke opening om verborgen aannames, overtuigingen en patronen te zien én om de ruimere alternatieven te ontdekken.

Het stelt je in staat om nieuwe keuzes te maken, om te oefenen en te experimenteren met nieuw gedrag en perspectieven die adequater zijn voor wie je wil zijn en voor wat je wil bereiken.

Inspired by ‘The Art of Developmental Coaching’ (2022), by Coaches Rising; Berger, J.G. (2006). Key Concepts for Understanding the Work of Robert Kegan. Kenning Associates white paper.

6O7A0196

Developmental Coaching

Ik help je om je eigen betekenisgeving te onderzoeken en te begrijpen. Zo kan je zien wat jouw perspectief mogelijk en onmogelijk maakt in je relaties en in het bereiken van je doelen. Ik ondersteun je bij het creëren van nieuwe perspectieven die een vruchtbare bodem vormen voor het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Ontwikkelingsprogramma's

Ik creëer ontwikkelingsprogramma’s die jou en/of je team helpen om beter met complexiteit om te gaan én om deze in je voordeel te gebruiken. Je leert samen met en door anderen. Je wordt beter in het verwelkomen van diverse perspectieven, het inzetten van conflict als een manier om vertrouwen te verdiepen en in het blootleggen van patronen wat leidt tot nieuwe mogelijkheden.

Focus on Collaboration

Bekijk hier het FOC programma dat ik samen met Heidi Brepoels faciliteer

michal-czyz-ALM7RNZuDH8-unsplash

Keynotes

Mogelijke topics:
  • Een duik in constructive-developmental theory en hoe het mensenlevens kan veranderen
  • Hoe investeren in ontwikkeling een buffer kan vormen voor stress
  • Psychologische veiligheid en hoe je het kan creëren
  • Leading change: hoe je anderen kan helpen te veranderen door jezelf te veranderen

Feedback en psychologische veiligheid

Lees hier meer over één van mijn keynotes

Meer weten?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Scroll naar boven