Book Review #2: Een Cultuur Voor Iedereen

Dit boek was mijn eerste kennismaking met verticale ontwikkeling. Het start met de volgende premisse: “in een gewone organisatie hebben de meeste mensen een extra job waar niemand hen iets voor betaalt. ”
Je maakt kennis met drie organisaties die het anders doen. Zij wijzen gezamenlijk de weg naar een kwalitatief nieuw model voor de ontwikkeling van mensen.
Stel je voor dat je je in een omgeving bevindt die voor jou psychologisch veilig is, een omgeving die tolereert – zelfs verkiest – dat je je zwakheden openbaar maakt. Dat is een bewust ontwikkelingsgerichte organisatie.

Book Review #2: Een Cultuur Voor Iedereen Lees meer

Je bent nooit geparkeerd in je verticale ontwikkeling

Herken je dit? Je hebt een slechte dag of zelfs een slechte week. Je hebt niet veel meer nodig om je frustraties uit hun voegen te laten barsten. En dan komt het. Net datgene dat er niet meer bij kan. Je haalt uit, reageert koud op anderen of trekt je helemaal terug. Innerlijk kom je terecht op een plaats die niet helemaal meer aanvoelt als jezelf.
Dit fenomeen wordt in
wetenschappelijke termen ’terugval’ genoemd: je valt terug naar een vroeger stadium van ontwikkeling. Ook volwassen evolueren doorheen stadia in de loop van hun leven. Wat zo’n mensenleven doorheen stadia precies inhoudt, lees je hieronder.

Je bent nooit geparkeerd in je verticale ontwikkeling Lees meer

Keynote@KBC: feedback en psychologische veiligheid

KBC heeft me eerder dit jaar gevraagd om voor hun ‘Samen Werkt’ event een keynote te brengen over psychologische veiligheid en een cultuur van feedback. Ongeveer 500 leidinggevenden volgden het event live, in de zaal of online. Het was een fijne samenwerking met veel positieve reacties.

Hieronder vind je een korte inhoud van de keynote.

Keynote@KBC: feedback en psychologische veiligheid Lees meer

Horizontale ontwikkeling: hoe ziet jouw glas eruit?

Hoe kijk jij naar ‘learning and development’?

Onze omgeving verandert steeds sneller. Misschien voelde je je al eens overweldigd of twijfelde je aan je capaciteiten om om te gaan met alles wat er gaande is. Wel, dan ben je zeker niet de enige. Met de huidige complexiteit in de wereld, moeten leiders en medewerkers…

Horizontale ontwikkeling: hoe ziet jouw glas eruit? Lees meer

Wat is verticale ontwikkeling?

Volwassenen zijn toch al ‘op-gegroeid’? Zo nu en dan doet er zich eens iets voor in je leven dat niet alleen verandert wat je weet, maar ook wie je bent en hoe je denkt. Grote levensmomenten of -crises zoals voor het eerst gaan werken, moeder/vader worden, scheiding, burn-out, verlies van een dierbare,…  zorgen voor verschuivingen in wie we zijn. 

Klinkt dit herkenbaar?

Wat is verticale ontwikkeling? Lees meer

Scroll naar boven